Leiši zog mūsu alu!!!


Poļiem ir tāds skaists lamuvārds, kas šajā gadījumā varētu noraksturot mūsu brāļus un kaimiņus, jeb lietuviešus.. Vot Kurvas (labāk nemeklējat, ko tas nozīmē). Leiši zog Latvijas alus slavu!


 
Tātad Es jau pusgadu dzīvoju... Autors: rasty Leiši zog mūsu alu!!!
1.

Tātad. Es jau pusgadu dzīvoju Apvienotajā Karalistē, pilsētā ar nosaukumu Peterborough. Skaista pilsēta. Un man kā latvietim citā zemē, joprojām ir ilgas pēc manas dzimtenes produktiem. Desas, kas garšo pēc desas, jāņu siera, alus un pat čipšiem.

 
Un tā scaronajā stāstā... Autors: rasty Leiši zog mūsu alu!!!
2.

Un tā šajā stāstā iesaistās šāda tipa veikali, kurus visi sauc vienkārši- poļu veikali, jo 90% gadījumu pārsvarā tiek piedāvātas poļu preces, kas arī nav tās sliktākās. Viņus esmu īpaši iecienījis, jo šajos veikalos var atrast dažādu tautu pārtikas produktus, tai skaitā arī Latvijas preces. Mildas majonēze, Ādažu čipsi, Aldara alus, Talsu sieru, Rīgas šprotes un arī maizi, kas cepta pēc Latviešu receptēm.

 
Viss jau ir skaisti bet... Autors: rasty Leiši zog mūsu alu!!!
3.

Viss jau ir skaisti, bet vienīgais, kas tiešām pietrūkst ir cilvēki.

 
Un tagad laiks ir... Autors: rasty Leiši zog mūsu alu!!!
4.

Un tagad laiks ir pievērsties galvenajam, kādēļ vispār top šis raksts. Leiši zog mūsu alu! JĀ! Vienā poļu veikalā, kas atrodas tepat Peterborough, plauktā stāv latviešu zelta alus, Cēsu alus, Aldara Pilzenes un citi.. Un tajā pašā plauktā blakus mūsējiem stāv leišu alutiņi (kas, starp citu, ir ļoti negaršīgi. Garšo ļoti pretīgi. Nav tik traki, kā Britu alus, bet tomēr pretīgi) un uz plaukta stāv uzraksts. Jebkāds LIETUVIEŠU ALUS maksā tik un tik. Latviešu alus un poļi to uzskata par lietuviešu alu! Necieņa! Lietuvieši savā veidā nozog mūsu alus slavu pasaulē! 

 
Protams ka manī ir dusmas... Autors: rasty Leiši zog mūsu alu!!!
5.

Protams, ka manī ir dusmas, par to, bet, ja atkal skatās no otras puses, vismaz man ir pieejamas latviešu preces, kuras man sirdij ir īpaši tuvas, jo atgādina par manu dzīvi Latvijā. 

 
Un pienācis laiks paskaidrot... Autors: rasty Leiši zog mūsu alu!!!
6.

Un pienācis laiks paskaidrot, kādēļ ir tāds pārpratums ar to alu, jo redz, gadās tā, ka pēc Latviešu receptes mūsu pašu alu brūvē gan Latvijā, gan Igaunijā, gan Lietuvā! Un poļu veikali visbiežāk produkciju iepērk tieši Lietuvā. Un šī pati alus bundža, kura ir nofotografēta ar tekstu, ka ražota vienā no trim Baltijas valstīm, ir arī ražota Lietuvā, par ko liecina burti LT uz skārdenes pamatnes. Bet diemžēl to nav iespējams nofotografēt. Ja Tu paņemtu jebkādu bundžu un pavērotu apakšu, tev noteikti viss izlītu laukā no bundžas.... Bet ja nopietni, tad uz skārdenes pamatnes ir iegravēts valsts vai rūpnīcas kods, kas ražojis vai iepildījis. Tādēļ rodas pārpratumi un tie Kurvas Leiši var piesavināties LATVIEŠU ALUS slavu!

 
Visā visumā esmu pateicīgs... Autors: rasty Leiši zog mūsu alu!!!
7.

Visā visumā esmu pateicīgs šiem veikaliem, par spīti alum, jo es varu dabūt to, ko teorētiski vajadzētu dabūt tikai un vienīgi Latvijā!

Komentāri (0)  |  2012-09-30 23:26  |  Skatīts: 689x         Ieteikt draugiem       TweetMe   

Atpakaļ